Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

3voor12 Den Haag Clubtour

vrijdag, oktober 21, 2022 | 18:00 - zaterdag, oktober 22, 2022 | 02:00

Op vrijdagavond 21 oktober vult 3voor12 de binnenstad met hun selectie van lokaal talent. Vijf locaties bieden een podium voor acts in vijf verschillende genres. Beginnend met soft sixties soul op de pas gerenoveerde bovenverdieping van de Centrale Bibliotheek en eindigend met de uitreiking van The Music Support Award in de Vijf Vier afterparty in het Paardcafé. Mis de buzz niet.

 

Timetable:

18:00 MOYO Centrale Bibliotheek
18:50 Yellofox Centrale Bibliotheek
20:00 Midnight Marc and the Invaders De Gekke Geit
20:30 Ayisha Paardcafé
21:15 Mango Paardcafé
21:30 Headskinner De Zwarte Ruiter
21:30 Brian’s Garage De Gekke Geit
21:45 Roni Koorenhuis
21:55 Hunna Paardcafé
22:35 MOVNT OLYMPVS Paardcafé
22:45 Captain Scarlet Koorenhuis
22:45 Skroetbalg De Zwarte Ruiter
00:00 Vijf Vier Clubnacht Paardcafé

Extra info per venue:

Centrale Bibliotheek

De aftrap is in de Centrale Bibliotheek met 2 akoestische concerten.

Als eerste speelt MOYO. Zangeres Mila Stips en gitarist Yaniv de Jong begonnen deze band in 2018. Uitgegroeid tot een volwaardige band is MOYO inmiddels een graag geziene gast op festivals en evenementen. Ergens tussen indie-pop en alternatieve psychedelische pop-rock bestaat hun muziek uit een interessante mix van ruige gitaren en edgy synthesizermelodieën. Nieuwsgierig hoe dat akoestisch klinkt? Kom kijken en luisteren.

Van rootsy en mellow songs tot catchy deuntjes. De sound van Yellofox is sterk beïnvloed door de songwriters van de jaren 60/70 en wordt vooral gevormd door de combinatie van gitaar en cello. Dit in combinatie met contrabas en drums geeft de band zijn eigen karakteristieke sound. Maar het is vooral de harmonische zang die de sound van Yellofox bepaalt: Sfeervol, melancholisch, maar ook ritmisch en opzwepend!

Wil je deze concerten in de Bibliotheek bijwonen? Reserveer je (gratis) stoel dan via deze link.

Paardcafé

OGEN OP OLYMPVS
MOVNT OLYMPVS, $KEER&BOO$ en Dookie presenteren tijdens de Haagse Popweek een nieuw album dat ze in één eindeloos etmaal hebben vastgelegd. Deze unieke nationale samenwerking is omgedoopt tot OGEN OP OLYMPVS. De OGEN van DOOK&BOO$ uit het zuiden; OLYMPVS van de MOVNT in het westen.

De muziek is donker en de teksten zijn grimmig. Zo klinkt de onopgesmukte magie van een momentopname. Dit is om te pompen in je wagen als je rondspookt na je nachtdienst. De plaat zal alleen offline verkrijgbaar op vinyl en cassette voor de aanwezigen tijdens de release en pop up stores. (cash only).

MOVNT OLYMPVS
De sound van MOVNT OLYMPVS is compromisloos. De formatie is onderscheidend door de opvallende verschillen maar toch bindende chemie tussen de uiteenlopende karakters van de MC’s. Vier Olympische gods uit Den Haag, Zoetermeer en Amsterdam, elk met totaal unieke gaves. Elke zondag is de bijeenkomst in de studio van executive producer Zeus, waar de mic tijdens iedere sessie opnieuw komt te overlijden. Het resultaat is te horen op EP’s HADES en GODSQUAD en talloze singles.

$KEER&BOO$
Een van de meest tot de verbeelding sprekende rappers van Nederland. Van hardcore 90s boombap tot aan duistere trap en drill. Hij was samen te horen met Ray Fuego, Zwangere Guy, zijn Slenterprise vrienden en zelfs Faberyayo sprong op de remix van een van zijn nummers. Ook is hij de drijvende kracht achter mega crews zoals KRAUWKONNEKT en RAFTING GOODS. $KEER&BOO$ is hier niet voor de cloud, maar voor de hoogst mogelijke status: “Ga ik sterven, dan sterf ik als een fucking legend”

Ayisha
Elk nummer verschilt in soul, sound en experience. Ayisha’s muziek is vooral geïnspireerd op jazz-percussie, melodische baslijnen versterkt met Aziatisch/Afrikaanse instrumenten. Ze geniet van de mysterie in electronische beats, vooral geïnspireerd door reggae, modern r&b en amapiano. Al deze invloeden samen creëren een “perfecte soundtrack voor themas over systematische fouten die worden genegeerd”. Muziek is altijd een verlossing geweest van woede en verdriet naar machtshebbers die circulerende problemen tot stand houden. Ayisha’s voornaamste doel is de mindset veranderen van mensen die deze verandering in gang kunnen zetten.

DOOKIE
Na een periode stil te zijn geweest is Dookie niet alleen terug maar prominent aanwezig in de hedendaagse boombap scene. Sinds de drop van Battle Royale in 2019 is hij niet gestopt met consistent werk te serveren aan ieder die houdt van doortrapte bars, eigenzinnige flows verpakt in een layed back delivery. Tegenwoordig een van de meest actieve releasers van wat velen herkennen als de  nieuwe Nederlandse ‘Golden Era’ is hij niet weg te denken uit de scene.

Hunna
Van jongs af aan was het al duidelijk dat zij erg veel gevoel voor ritme had en iets met muziek zou doen. Of het nou de Surinaamse muziek was die haar vader regelmatig afspeelde of de rap/hiphop/R&B uit de jaren ‘90 waar haar moeder naar luisterde het sprak haar allemaal aan.

In het 2e schooljaar werd zij gescout na auditie te hebben gedaan voor het “Your Stage” event. Dit smaakte naar meer dus wilde zij volledig voor haar carrière gaan. Helaas verliep de rest van de middelbare schooltijd niet soepel en ontstonden er conflicten, de spanningen liepen hoog op waardoor zij in negatieve situaties terecht kwam voor een hele lange tijd. Deze situaties hebben haar verder gevormd en zijn een inspiratie voor haar zelfgeschreven teksten. Uiteindelijk is zij uit de negatieve spiraal gestapt en heeft ze via een omweg haar MBO diploma gehaald. De band met haar ouders is hersteld en zij supporten haar op haar weg naar succes.

Hunna valt op door haar eigen stijl en andere manier van rappen dan haar vrouwelijke leeftijdsgenoten. Hunna is een echte taalkunstenaar en kan je raken met zowel de gevoelige teksten, keiharde lines maar ook met haar vibe muziek. Ook is Hunna naast muziek sinds kort begonnen met haar acteercarrière dus daar zullen jullie binnenkort ook nog veel van zien.

Mango
Meer info volgt later

De Zwarte Ruiter

Headskinner
Sinds maart 2022 zijn de mannen van Haagse band Headskinner druk bezig geweest met maar een ding: de smerigste, groovende southern sludge metal maken aan deze kant van de Mississippi. Al je favoriete bands zoals Down, Pantera, Eyehategod en Corrosion Of Conformity zijn allemaal terug te horen in het DNA van deze griezels maar op een volkomen eigen, unieke manier.

Kom vooral je oren de kost geven maar wees gewaarschuwd, er is een kans dat ze voor het einde van de show afgesneden aan een ketting hangen.
Een ding is duidelijk: niemand ontsnapt aan Headskinner.

Skroetbalg
De mannen van Skroetbalg (Drents voor ‘opschepper’ of ‘pocherd’) bezingen in het Drents-Nedersaksisch de zaken die het leven de moeite waard maken: bier, auto’s, vechten, andermans moeder en natuurlijk hun geliefde provincie. Hun gaat-ja-mooi-zo punkrock knipoogt naar oude en recentere rockhelden maar is niet bang om de geluidsbarrière (en -normen) te doorbreken.

De Gekke Geit

MIDNIGHT MARC & THE MOTHERF*CKING INVADERS
Het Haags power trio “Sings the Blues and plays Rock ‘n Roll”. Met oprechte teksten, vuige doch melodieuze gitaar-riffs, ronkende bass partijen en stuwende drums is dit drietal een smeltkroes tussen de UK en USA. Ergens in het midden van de plas drijven The Invaders op eenzame hoogte (van pak ‘m beet een metertje of 1,87) wachtend op een record deal! Maar in de meantime zijn ze ready to hit the road! 

Brian´s Garage
De Haagse rock’n’rollers van Brian’s Garage laten zich graag beïnvloeden door de groten der aarde, van B.B. King tot creatieve kameleon Frank Zappa. Daadwerkelijk opgericht in de garage van ome Brian, waar ze ongestoord met de old-school gitaargeluiden van hun helden konden experimenteren. Het resultaat heeft de energie van punk met een dikke laag bluesrock, opgelekkerd met vieze snorren en Haagse gesellâghèd. Bring it on Anthony Villerius, Julian Schaffer, Richie Elia en Wijnand Bijdevier!

Sounds on Saturday – Koorenhuis

Roni Dot

Roni Dot zou graag in een ander decennium geboren zijn.

Opgegroeid in Tel Aviv, maar altijd verlangd naar het Amerika van de jaren ’80 of het Parijs van de jaren ’30.

Deze stijlvolle old-school inspiraties worden goed weerspiegeld in haar
electropop theatrale geluid. Dot’s meest recente album “Flamingo Pink” combineert bedachtzame teksten met popmelodieën die haar eigen unieke bitterzoete stijl creëren. Haar laatste single “Love you Hate you” ging in première op juni ’22 op het Nederlandse muziekplatform “Maxazine”. Roni Dot trad op in de 2022 edities van Rosa Laub festival (Vornbach DE), Altonale festival (Hamburg DE) en vele andere locaties door heel Duitsland op de “Love you Hate you” release zomer tour. Tijdens de Corona crisis initieerde en produceerde Dot een uniek project met 33 veganistische muzikanten uit de hele wereld die een cover versie van Bob Dylan’s “Times they are a changing” zongen. Het project was bedoeld om aandacht te vragen voor klimaatverandering en de menselijke bijdrage daaraan, een onderwerp dat Dot na aan het hart ligt. Het project kreeg veel media-aandacht, waaronder tv-interviews, hoorspelen en blogartikelen.

Captain Scarlet
Captain Scarlet is tot op het bot ambitieus, dynamisch en melancholisch wanneer het verhaal erom vraagt. Met een nadruk op persoonlijke teksten met een herkenbaar karakter, ga je na het zien van deze strakke performance, geïnspireerd door onder andere The Last Shadow Puppets, David Bowie en Jeff Buckley, geheid met een bitterzoet gevoel naar huis.

Toegang: GRATIS

Details

Start:
vrijdag, oktober 21, 2022 | 18:00
End:
zaterdag, oktober 22, 2022 | 02:00
Event Categories:
, ,

Venue

Binnenstad
Grote Marktstraat
Den Haag, 2512 EW Netherlands
+ Google Map